Et trobes aquí: Inici >> Acció social, Actes i campanyes >> Davant les eleccions ni votar ni quedar-se a casa: ABSTENCIÓ ACTIVA

Davant les eleccions ni votar ni quedar-se a casa: ABSTENCIÓ ACTIVA

Les properes eleccions del 20-D acaparen portades i minuts a la televisió. Segons els mitjans, es tracta d’unes eleccions històriques, ja que per primera vegada des de la transició són més de dos els partits amb opcions de govern. Malgrat tot, des de la CNT-AIT de Barcelona seguirem fent una crida a l’ABSTENCIÓ ACTIVA, i  a continuació us n’expliquem el per què.

El vot és una representació simbòlica de la voluntat política d’un individu. No obstant això, mitjançant el vot, aquesta voluntat es delega a un partit polític, a través d’uns representants, que són els qui finalment tenen la capacitat de prendre decisions. A la pràctica, el vot no és més que escollir un grup de persones perquè facin i desfacin lliurement comptant amb que, suposadament, la majoria de la població confia en les seves decisions. Mitjançant el vot renunciem a la nostra capacitat d’influir en la política que ens afectarà durant els anys de legislatura, ja que legitimem les decisions que es prendran en nom nostre.

Votant no només recolzes l’opció política que has escollit, també acceptes que l’opció majoritària sigui la que governi, sigui quin sigui el seu programa polític, ja que acceptes el sistema parlamentari i les eleccions com un mètode vàlid de representació de societat. Per aquí se sol dir: si no votes, no et queixis. Però basant-nos en el funcionament del nostre sistema parlamentari, la lògica d’aquesta afirmació és la contrària: si votes, no et queixis, ja que has atorgat legitimitat a les decisions que els governants han pres per tu.

L’aparició de nous partits polítics no canvia ni tan sols superficialment el model de societat cap al qual avancem. Tot el contrari. Les idees suposadament positives que algun d’aquests partits pogués tenir són neutralitzades fins a la seva desaparició quan augmenten les possibilitats que aquest partit governi. Un exemple és PODEM i el seu canvi de discurs des de la seva aparició fins a les eleccions. Van començar proposant un model de partit descentralitzat i assembleari, basat en uns «cercles» que suposadament capacitaven la població per decidir sobre qualsevol assumpte que els afectés. A més dirigien el seu discurs a les «classes populars», fent picades d’ullet a l’anticapitalisme i avançant per l’esquerra a d’altres formacions polítiques com IU. Actualment, són un partit tradicional i jeràrquic que no es qüestiona per res l’estructura de l’Estat. Parlen d’enfortir l’exèrcit, fan picades d’ullet a la «unitat d’Espanya» i asseguren que són les petites i mitjanes empreses les que generen riquesa en «aquest» país. En definitiva PODEM, en cas de governar, seguirà inevitablement el mateix camí que el seu equivalent grec SYRIZA, el qual ha aplicat mesures d’austeritat i retallades comparables a les de la dreta, i que ja ha obligat als treballadors grecs a convocar diverses vagues generals.

A més a més, l’aparició de nous partits amb opcions de govern ha suposat un fre a les mobilitzacions de carrer, que són realment el camí per canviar la societat. Fins fa 2 anys la contestació social, les vagues i els conflictes de barri anaven en augment. Amb l’aparició dels primers comicis electorals d’aquell moment,  -les eleccions europees, les  autonòmiques en algunes parts del país, així com les municipals i finalment les generals-, el nivell de mobilització social ha anat decreixent fins a trobar-nos en l’actual clima de derrota i desmobilització. La ràbia va ser canalitzada cap al vot a les formacions polítiques «del canvi». I ja podem veure el resultat. Abans esmentàvem el cas grec. Ara recordarem la política municipal d’Ada Colau de pallisses als venedors ambulants, la cessió davant el xantatge del lobby turístic en casos com el de la torre AGBAR, la il·luminació nadalenca imposada per El Corte Inglés o les promeses incompertes als treballadors de MOVISTAR. L’única cosa que ha canviat a «les ciutats del canvi» és que abans la gent estava realitzant protestes al carrer, i ara estan entretinguts en campanyes electorals d’il·lusions i mentides.

Nosaltres no proposem l’abstenció activa perquè pensem que votar no serveixi per res, sinó perquè sabem que serveix precisament per afermar i legitimar un model social que és injust. I és que tots els partits polítics comparteixen una cosa: accepten unes regles del joc en les quals el model social, això que de vegades anomenem «el sistema», no es qüestiona. No es qüestiona l’exèrcit. No es qüestiona la divisió de la societat en classes. No es qüestiona la propietat privada. No es qüestiona el patriarcat. No es qüestiona el propi sistema de representativitat.

Finalment, aclarir que la nostra opció davant les eleccions, l’abstenció activa, no vol dir simplement no anar a votar. Vol dir prendre partit en les qüestions polítiques cada dia, mitjançant la participació directa, sense representants. Vol dir lluitar per aconseguir majors quotes de llibertat i per dignificar les nostres condicions de vida. Vol dir renunciar als governants perquè ens considerem capaços de governar-nos a nosaltres mateixos. Vol dir donar la cara a la feina i al barri. Vol dir ser conscients que la unió entre iguals és l’única eina que ens enforteix i ens permet fer passes cap endavant. I és que no hem d’oblidar que les majors conquestes laborals i socials es van donar en episodis de lluita i d’enfrontament. Cap govern, cap partit ens va regalar mai gens. I no començaran a fer-ho ara.

ANTE LAS ELECCIONES NI VOTAR NI QUEDARSE EN CASA: ABSTENCIÓN ACTIVA

Las próximas elecciones del 20-D acaparan portadas y minutos en televisión. Según los medios, se trata de unas elecciones históricas, ya que por primera vez desde la transición son más de 2 partidos los que tienen opciones de gobierno. Sin embargo, desde la CNT-AIT de Barcelona seguiremos llamando a la ABSTENCIÓN ACTIVA. Y os explicamos por qué.

El voto es una representación simbólica de la voluntad política de un individuo. Sin embargo, mediante el voto, esa voluntad se delega en un partido político, a través de unos representantes, que son quienes finalmente tienen la capacidad de tomar decisiones. En la práctica, el voto no es más que la elección de un grupo de personas para que hagan y deshagan a su antojo, contando con que, supuestamente, la mayoría de la población confía en sus decisiones. Mediante el voto renunciamos a nuestra capacidad de influir en la política que nos afectará durante los años de legislatura, ya que legitimamos las decisiones que se tomarán en nuestro nombre.

Votando no sólo respaldas la opción política que has escogido, también aceptas que la opción mayoritaria sea la que gobierne, sea cual sea su programa político, ya que aceptas el sistema parlamentario y las elecciones como un método válido de representación de sociedad. Normalmente se dice por ahí: si no votas, no te quejes. Sin embargo, basándonos en el funcionamiento de nuestro sistema parlamentario, la lógica de esa afirmación es la contraria: si votas, no te quejes, ya que has otorgado legitimidad a las decisiones que los gobernantes han tomado por tí.

La aparición de nuevos partidos políticos no cambia ni siquiera superficialmente el modelo de sociedad hacia el el que avanzamos. Todo lo contrario. Las ideas supuestamente positivas que alguno de estos partidos pudiera tener son neutralizadas hasta su desaparición en cuanto aumentan las posibilidades de que ese partido gobierne. Un ejemplo es PODEMOS y su cambio de discurso desde su aparición hasta las elecciones. Empezaron proponiendo un modelo de partido descentralizado y asambleario, basado en unos «círculos» que supuestamente capacitaban a la población a decidir sobre cualquier asunto que les afectase. Además dirigían su discurso a las «clases populares», haciendo guiños al anticapitalismo y adelantando por la izquierda a otras formaciones políticas como IU. En la actualidad son un partido tradicional y jerárquico que no cuestiona para nada la estructura del Estado. Hablan de fortalecer el ejército, hacen guiños a la «unidad de España» y aseguran que son las pequeñas y medianas empresas las que generan riqueza en «este» país. En definitiva, PODEMOS, en caso de gobernar, llevará inevitablemente el mismo camino que su equivalente griego SYRIZA, el cual ha aplicado medidas de austeridad y recortes comparables a las de la derecha, y que ya han obligado a los trabajadores griegos a convocar varias huelgas generales.

Además, la aparición de nuevos partidos con opciones de gobierno ha supuesto un freno a las movilizaciones de calle, las cuales son realmente el camino para cambiar la sociedad. Hasta hace hace 2 años la contestación social, las huelgas y los conflictos barriales iban en aumento. Con la aparición de los primeros comicios electorales de aquel momento, las elecciones europeas, las consiguientes elecciones autonómicas en algunas partes, así como las municipales y finalmente las generales, el nivel de movilización social ha ido decreciendo hasta encontrarnos el actual clima de derrota y desmovilización. La rabia fue canalizada hacia el voto a las formaciones políticas «del cambio». Y ya podemos ver el resultado. Antes mencionábamos el caso griego. Ahora recordaremos la política municipal de Ada Colau de palizas a los vendedores ambulantes, la cesión ante el chantaje del lobby turístico en casos como la torre AGBAR, la iluminación navideña impuesta por El Corte Inglés o las promesas incumplidas a los trabajadores de MOVISTAR. Lo único que ha cambiado en «las ciudades del cambio» es que antes la gente estaba realizando protestas en la calle, y ahora están entretenidos en campañas electorales de ilusiones y mentiras.

Nosotros no proponemos la abstención activa porque pensemos que votar no sirva para nada, sino porque sabemos que sirve precisamente para afianzar y legitimar un modelo social que es injusto. Y es que todos los partidos políticos comparten una cosa: aceptan unas reglas del juego en las que el modelo social, eso que a veces llamamos «el sistema», no se cuestiona. No se cuestiona el ejército. No se cuestiona la división de la sociedad en clases. No se cuestiona la propiedad privada. No se cuestiona el patriarcado. No se cuestiona el propio sistema de representatividad.

Por último aclarar que nuestra opción ante las elecciones, la abstención activa, no significa simplemente no ir a votar. Significa tomar partido en las cuestiones políticas todos los días, mediante la participación directa, sin representantes. Significa luchar para conseguir mayores cuotas de libertad y para dignificar nuestras condiciones de vida. Significa renunciar a los gobernantes porque nos consideramos capaces de gobernarnos a nosotros mismos. Significa dar la cara el trabajo y en el barrio. Significa ser conscientes de que la unión entre iguales es la única herramienta que nos fortalece y nos permite dar pasos adelante. Y es que no olvidamos de que las mayores conquistas laborales y sociales se dieron en episodios de lucha y enfrentamiento. Ningún gobierno, ningún partido nos regaló nunca nada. Y no van a empezar a hacerlo ahora.

2012. On Sunday 22nd January, 2011, the New England Patriots defeated Baltimore Ravens 23 20 to win the AFC Championship Game, which was held at the Gillette Stadium in Massachusetts, and book a berth for themselves at the Super Bowl XLVI. The Patriots had entered the Championship Game after Authentic Youth Sami Vatanen Jersey White Simon Despres Jersey crushing the Denver Broncos 45 10. in 2001, 2003 and 2004 seasons respectively. Their last appearance came in 2007 season, wherein they lost to the Men Carl Hagelin Jersey New York Giants the same team which they are pitted up against once again this season. Authentic Black Carl Hagelin Jersey In the other match on Sunday, the New York Authentic Shawn Horcoff Jersey Giants overcame San Francisco Kid Simon Despres Jersey 49ers at the Candlestick Park, in San Francisco, to win the NFC Championship Game with the scoreboard reading 20 17. Men Kyle Palmieri Jersey It was a closely fought contest for the Giants, who had defeated the reigning champions the Green Bay Packers (37 20) and Atlanta Falcons (24 2) quite comfortably to reach the Championship Authentic Black Kyle Palmieri Jersey Game. The Giants have won the Conference title and made it to the Super Bowl on four different
Pick ‘Em Leagues
Men Scott Niedermayer Jersey />
GoDaddy ran its replacement Super Bowl ad last night, appealing to the entrepreneurs that Women Sami Vatanen Jersey have to Men Scott Niedermayer Jersey miss out on the big game because of work. The commercial was a complete departure from the ad about a lost puppy it initially intended Men Carl Hagelin Jersey Authentic White Carl Hagelin Jersey to run and decided to pull last minute Authentic White Cam Fowler Jersey Men Corey Perry Jersey Authentic Paul Kariya Jersey because of a wave of negative feedback from animal rights activists. According to a sequence of tweets from Ad Age on Authentic Matt Beleskey Jersey Sunday night, GoDaddy’s new Super Bowl ad wasn’t approved by NBC or the NFL until late Authentic White Simon Despres Jersey Friday. The ad was created "overnight from file footage and narrated by the agency art director who had never done [voice over] work." The 30 second ad features a millennial man working in the evening, writing in front of his iMac in an industrial looking office space. The voice over acknowledges the sacrifices that small business owners make, including Men Ryan Getzlaf Jersey missing Super Bowl parties: "We know what it’s like, guy who’s not at a party with his friends right now, and we raise a chip, with some dip on it, to you." GoDaddy followed up to the Kid Dany Heatley Jersey commercial on Twitter, sending its followers personalized "chip salute" graphics. In a review of Super Bowl ads, AdAge said the ad seemed "hastily thrown together." "For any Super Bowl ad, a guy working at a desk with a simple voice over would be considered understatement. For GoDaddy, it just plain weird," the report said. "But the thing is, it works. It not roll on the floor hilarious, but it funny and the experience will speak to a lot of small business owners and entrepreneurs, which is precisely GoDaddy audience."

Tags: , ,

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.