Et trobes aquí: Inici >> Publicacions >> PREVENCIÓ | Guia per al bon ús dels EPI

PREVENCIÓ | Guia per al bon ús dels EPI

El SARS-CoV-2, també conegut com a “Coronavirus”, és un virus que afecta les vies respiratòries i que es transmet mitjançant el contacte directe entre persones. Pot romandre actiu en aerosols en suspensió durant 3 hores, provocant una possible transmissió en espais tancats. A més, també pot quedar-se en diferents superfícies per un període de temps que pot durar entre 4 i 48 hores depenent del tipus de superfície i d’altres condicions ambientals. 

Per tal d’evitar contagis, és important mantenir certes directrius i disposar dels equips de protecció individual (EPI) necessaris, però encara és més important saber com utilitzar aquests EPI.

Des del SOV de Barcelona hem elaborat aquesta guia on es detallen els diversos tipus d’EPI que són disponibles per a la majoria de centres de treball o d’ús comú davant la infecció de SARS-CoV-2. I el que és més important, s’indiquen també les recomanacions a seguir per tal de fer un bon ús d’aquests equips de protecció, així com tot allò que no s’ha de fer. La importància d’utilitzar els EPI correctament és fonamental, ja que un mal ús pot portar a augmentar el risc d’exposició a una possible infecció per negligència, òbviament involuntària. Us adjuntem la guia a continuació:

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.