Et trobes aquí: Inici >> Actes i campanyes >> Crònica acte 1r de Maig CNT-AIT a les Tres Xemeneies

Crònica acte 1r de Maig CNT-AIT a les Tres Xemeneies

La CNT-AIT catalana ha fet del Parc de les Tres Xemeneies un espai de trobada, de commemoració i de lluita en la jornada del 1r de Maig.

Capçalera manifestació a l’ Avinguda Paral·lel

Des de les 10 del matí el Parc de les Tres Xemeneies ha acollit l’acte amb que la CNT-AIT ha commemorat a Barcelona aquest 1r de Maig. Una jornada que és motiu de reivindicació però també de record. Així, l’emplaçament triat un any més, va ser el marc de la vaga dels treballadors i treballadores de la industria elèctrica La Canadenca. Vaga que va significar assolir la jornada laboral de 8 hores que avui hauríem de gaudir.

Actuació de la Silvia Tomàs

Companys i companyes han ofert mítins al llarg del matí: les seccions sindicals del Taxi, dels Docents i la recentment creada a TMB han exposat la situació d’aquests sectors i empresa i la lluita amb que l’enfronten. Companys treballadors a Panrico ens han parlat de la vaga exemplar que porten des de fa sis mesos, malgrat la situació límit de molts d’ells i elles.

Més enllà de l’àmbit sindical, Dones Lliures-Maresme ha participat per recordar la necessitat de lluita contra el patriarcat i per l’alliberament de les dones (i de tots amb elles), amb un discurs que, amb una mirada històrica al passat d’aquesta lluita, l’ha portat al present com a més necessària que mai.

També hi ha hagut espai pels discursos antirepressius de la mà d’algunes de les encausades del Parlament, que han explicat la seva experiència i el futur més immediat a que s’enfronten. Un company del SOV de Barcelona també ha exposat el seu propi cas que, en aquesta ocasió, posa de manifest com ha estat criminalitzat pel fet de combatre el feixisme.

El temps pels mítins s’ha amenitzat amb la poesia del poeta taxista Manuel Chico i l’actuació de la cantautora Silvia Tomàs. Com altres anys, els i les assistents han pogut trobar els materials de diferents distribuïdores i col·lectius afins a les paradetes que han desplegat. El grup d’animació Mimulus ha preparat tallers i activitats que fan possible que l’acte inclogui també els més petits.

Aquesta part s’ha conclòs amb un mítin del Secretari General del Comitè Regional Catalano-Balear que ha posat l’accent en haver de revocar la façana de dia festiu amb que els poders s’apropien del 1r de Maig, deixant als i les treballadors/ores les engrunes d’un dia en vermell al calendari. Cal no conformar-se amb un dia que no s’ha d’anar a treballar i reivindicar la data com el que és: una jornada de lluita que pertany als treballadors i treballadores.

A la una de la tarda, tal com estava previst, militants i simpatitzants han sortit en manifestació per l’Avinguda Paral·lel en direcció al Raval. Sota el lema «Lluitem, ens organitzem… recuperem el carrer» s’ha

Mítins

recorregut bona part d’aquest barri del centre de la ciutat. S’han corejat consignes amb el comú denominador de la necessitat d’organització de la classe treballadora per ella mateixa: «Unió, acció, autogestió» «Vecin@ despierta, el paro está en tu puerta»,»Nativa o extranjera, la misma clase obrera» o «Cap persona és il·legal«.

Cal ressaltar el moment en que la manifestació ha arribat al recentment desallotjat CSO de La Carbo. En aquest punt les consignes s’han adreçat a posar de relleu la lluita social per l’autogestió dels espais i la necessitat d’un sostre per tothom.

Tot el recorregut s’ha dut a terme amb normalitat i bona acollida per part dels ciutadans i ciutadanes, tot i que les forces d’inseguretat han estimat oportú acompanyar la manifestació a vista d’ocell des d’un helicòpter.

Per concloure l’acte d’aquest 1r de Maig, un cop la manifestació ha tornat al Parc de les Tres Xemeneies, els i les assistents han pogut gaudir d’un dinar popular amenitzat amb el reggae dels Freedom Fighters.

Assitència a l’ acte durant el matí

La mani ha recorregut bona part del barri del Raval

 

Mural conmemoratiu amb els màrtirs de Chicago

Els i les assistents han pogut trobar els materials de diferents col·lectius i distris.

 

-Premsa CNT-AIT Barcelona-

Tags: , ,

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.