Et trobes aquí: Inici >> Actes i campanyes >> [1r de Maig] Ni murs ni fronteres, solidaritat obrera!

[1r de Maig] Ni murs ni fronteres, solidaritat obrera!

Un any més, commemorem el 1r de maig, dia internacional de la classe treballadora, on es recorda la lluita fins a la mort de 8 treballadors anarquistes a Chicago per a aconseguir la jornada laboral de 8 hores el 1886.

En l’actualitat, tot i que la situació és diferent, malauradament la classe treballadora segueix patint condemnes a mort. Les guerres, els feminicidis, les morts a la feina, els suïcidis derivats de desnonaments i acomiadaments… Tots són exemples que demostren que milers de persones de classe treballadora es veuen condemnades dia rere dia per a mantenir un ordre social injust, on la classe, el gènere o la procedència marquen un factor tràgicament determinat.

Amb aquest context, aquí ens trobem novament a peu de carrer lluitant per un present millor. Som la CNT, nascuda a Barcelona el 1910 i hereva de la llarga tradició anarcosindicalista i revolucionària catalana que es remunta als temps de la fundació de la secció hispana de la Primera Internacional el 1870.

Recolzem un sindicalisme fonamentat en l’assemblea com a base pera a la presa de decisions. Els sindicats i seccions de la CNT són organismes autònoms de la classe treballadora i tots els càrrecs són revocables i permanentment sotmesos al control de les assemblees.

No rebem subvencions de l’Estat com tampoc fons de cap partit polític. La CNT manté la seva independència econòmica gràcies a les quotes i activitats dels seus propis afiliats, així com la seva autonomia política mitjançant l’acord que cap persona, si milita en un partit, pot ocupar cap càrrec de responsabilitat.

No participem en les eleccions sindicals perquè formen part de l’engranatge de domini al món laboral i són alhora una plasmació de les polítiques del «diàleg social» forjades als caducs Pactes de la Moncloa.

Les seccions sindicals de la CNT són eines reivindicatives efectives de la classe treballadora. Al marge dels comitès, en els nostres conflictes laborals hem demostrat que la lluita fonamentada en l’acció directa, sense intermediaris i amb objectius clars, és la que ens fa ser un sindicat verdaderament combatiu i efectiu.

Finalment, pensem que els Estats i el sistema capitalista han de ser eliminats, ja que defensem la creació d’una societat futura autogestionada i lliure.

[CAST] Ni muros ni fronteras ¡solidaridad obrera!

Un año más conmemoramos el 1 de mayo, día internacional de la clase trabajadora, en el que se recuerda la lucha hasta la muerte de 8 trabajadores anarquistas en Chicago para conseguir la jornada laboral de 8 horas en 1886.

En la actualidad, aunque la situación es distinta, desgraciadamente la clase trabajadora sigue siendo condenada a muerte. Las guerras, los feminicidios, las muertes en el trabajo, los suicidios derivados de desahucios y despidos… Todos son ejemplos que demuestran que miles de personas de clase trabajadora se ven condenadas día a día para mantener un orden social injusto, en el que la clase, el género o la procedencia marcan un factor trágicamente determinante.

Con este contexto, aquí nos encontramos nuevamente a pie de calle luchando por un presente mejor. Somos la CNT, nacida en Barcelona en 1910 y heredera de la larga tradición anarcosindicalista y revolucionaria catalana que se remonta a los tiempos de la fundación de la sección hispana de la Primera Internacional en 1870.

Apoyamos un sindicalismo fundamentado en la asamblea como base para la toma de decisiones. Los sindicatos y secciones de la CNT son organismos autónomos de la clase trabajadora y todos los cargos son revocables y permanentemente sometidos al control de las asambleas.
No recibimos subvenciones del Estado ni fondos de ningún partido político. La CNT mantiene su independencia económica gracias a las cuotas y actividades de sus propios afiliados, así como su autonomía política mediante el acuerdo de que ninguna persona que milite en un partido puede ocupar ningún cargo de responsabilidad.

No participamos en las elecciones sindicales porque forman parte del engranaje de dominio en el mundo laboral y son una plasmación de las políticas de «diálogo social» forjadas en los caducos Pactos de la Moncloa.

Las secciones sindicales de la CNT son herramientas reivindicativas efectivas de la clase trabajadora. Al margen de los comités, en nuestros conflictos laborales hemos demostrado que la lucha fundamentada en la acción directa, sin intermediarios y con objetivos claros, es la que nos hace ser un sindicato verdaderamente combativo y efectivo.

Finalmente, pensamos que los estados y el sistema capitalista tienen que ser eliminados, ya que defendemos la creación de una sociedad futura autogestionada y libre.

Tags: , , ,

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.