Et trobes aquí: Inici >> Acció Sindical, Actes i campanyes >> 8 DE NOVEMBRE JORNADA DE LLUITA

8 DE NOVEMBRE JORNADA DE LLUITA

 

Des de la CNT Barcelona hem decidit no secundar la Vaga General convocada aquest dimecres 8 d’octubre. Els motius que ens han portat a prendre aquesta decisió, després d’una profunda reflexió a nivell intern, són els següents:

En primer lloc, NO podem parlar de  VAGA GENERAL i, al nostre entendre, l’utlització política d’aquesta eina desacredita el sentit real que té en el context actual. La classe obrera ha hagut d’utilitzar aquesta eina per aturar el sistema productiu afí de reivindicar la millora dels drets de les treballadores i així demostrar la nostra unió en contra de la patronal i del capital. En tot cas, sí que podríem parlar d’una jornada de lluita o una aturada a nivell de Catalunya, ja que els motius que han portat certs sindicats a declarar la vaga han estat polítics, arrel de les detencions dels membres del govern català. No obstant, la immediatesa dels esdeveniments ha fet impossible que la nostra afiliació pugui debatre-ho de manera correcta. Clarament, totes les seccions i afiliades de la CNT són lliures per secundar la convocatòria si així ho decideixen.

En segon lloc, no volem que ningú cregui que CNT no és conscient de la situació política i repressiva que estem sofrint als nostres llocs de treballs, als barris i als carrers de Barcelona. Des de l’anarcosindicalisme sabem de primera mà que és sofrir les conseqüències d’un estat feixista que ha actuat gràcies a la complicitat de la burgesia catalana al llarg de tots aquests anys. Ara però, són les mateixes elits les que veuen com se’ls paga amb la mateixa moneda, i això sí que des del temps de la dictadura que no havia tornat a passar. Estar clar que la deriva dels hereus del franquisme va cap a la que ja havien pres els seus avís i els seus pares. Tampoc no estem a favor de l’empresonament dels membres del govern, ni de ningú, ja que MAI hem estat a favor que a les persones se’ls privi de la llibertat individual a causa de les seves idees.

I per tercer i últim punt, i que realment ens porta a un estat de gran neguit i preocupació, volem denunciar l’auge del feixisme als carrers de Barcelona. El missatge d’immobilisme des de les institucions i entitats catalanes estan donant una carta blanca sense precedents a Catalunya. Agressions, insults, maltractaments que en molts casos acaben a l’hospital no estan tenint la resposta adequada a la gravetat de la situació. Estem presenciant, diàriament, com impunement se’ls deixa actuar sense cap tipus de conseqüència. Des de la CNT i els moviments llibertaris portem avisant des de fa setmanes que està passant, que va a l’alça i que no s’aturarà si no se’l combat amb tots els mitjans que faci falta.

Per tots aquests motius el dimecres 8 de novembre de 2017 sortirem en contra de l’explotacio i l’autoritarisme de l’Estat esanyol, sortirem als nostres carrers per reivindcar que les treballadores de Barcelona no estem disposades a perdre els nostres drets i llibertats. Estigueu atentes a les próximes convocatòries.

 

Visca la lluita de la classe obrera! NO PASSARAN!

 

Tags: , , ,

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.