Et trobes aquí: Inici >> Acció Sindical >> ACOMIADAMENT A SUPERMERCATS CONSUM

ACOMIADAMENT A SUPERMERCATS CONSUM

El passat dissabte 14 d’Abril un afiliat i militant de CNT Barcelona va rebre la nota d’acomiadament de l’empresa CONSUM. L’empresa es nega a aclarir els motius de l’acomiadament en els reiterats intents per part del treballador d’esbrinar-los.

Aquest acomiadament es dóna una setmana després que el treballador reclamés els dies que per conveni li pertoquen en cas de defunció de familiar. A més, aquest treballador ja havia exercit el seu dret a vaga el passat 8 de Març (durant la Vaga General que el moviment feminista i aquest sindicat, entre d’altres, convocaven). També és una realitat, i amb tota possibilitat un dels motius que també intenta ocultar l’empresa, que l’ex-caixer havia demanat que se li retornessin les hores extraordinàries realitzades durant la seva estada a l’empresa. La «cooperativa» només ha estat capaç de dir que el treballador no havia superat el període de prova per «molts motius» i que efectivament el treballador era un noi «excel·lent». Per tant, si no hi havia queixa pel desenvolupament de la seva feina, els motius només poden ser els següents:

➡️Impedir l’organització dels treballadors de la plantilla

➡️Provocar por a la plantilla fent servir aquest cas com a exemple del que pot passar si reivindiques els teus drets

➡️Penalitzar l’exercici dels drets recollits en el conveni col·lectiu

➡️ Penalitzar l’exercici del dret a vaga

Considerem que aquests motius són una flagrant vulneració dels drets fonamentals dels i les treballadores

A més, l’empresa s’excusa en el fet de ser una «cooperativa» per a fer xantatge als treballadors per tal que realitzin hores extraordinàries, que mai es dona l’opció que siguin recuperades en temps. També s’excusen en aquesta forma jurídica per demanar a les treballadores «si tenen intenció de quedar-se embarassades», així com pressionar per a que els treballadors i treballadores no agafin la baixa encara que estiguin malalts, vulnerant un altre cop els drets fonamentals.

Així, des de CNT Barcelona només ens queda EXIGIR la readmissió del company acomiadat, utilitzant totes les eines legals i sindicals de les que disposem.

Ja hem fet un repartiment d’octavetes amb informació sobre l’acomiadament i les condicions que aquesta empresa imposa als i les treballadores. Durant aquest repartiment d’octavetes han sortit dues responsables del supermercat acompanyades d’una membre de Recursos Humans a increpar-nos i a intentar pressionar-nos per a que deixéssim d’exercir la nostra llibertat sindical. Si no amaguen res, què tenen por que difonguem?

La demanda és clara: readmissió de l’acomiadat!

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE TREBALLADORA!

Imatge d’un conflicte anterior de CNT amb CONSUM, on també va acomiadar un treballador per reivindicar els seus drets

Tags: , , ,

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.