Et trobes aquí: Inici >> Assessoria laboral >> CNT-AIT Barcelona, cap a l’autogestió jurídica

CNT-AIT Barcelona, cap a l’autogestió jurídica

Es tracta de dos nous procediments legals empresos sense advocat / a

 La Secretaria de Jurídica del   sindicat ha presentat  recentment una reclamació de quantitats i una petició de nul · litat de sancions al SMAC, la primera en solidaritat amb un treballador que va acudir a les assessories gratuïtes que ofereix CNT i la segona en resposta al tracte de l’empresa GINOS , pertanyent al grup VIPS, a un afiliat de la nostra secció sindical a la susdita. Tots dos procediments s’emprenen sense advocat / a, però amb la supervisió de la Secretaria de Jurídica de CNT.

En el primer cas un treballador va demanar assessorament legal per fer front a l’abús a què el sotmetia l’empresa, que amagava la relació laboral amb el treballador escudant-se en un contracte mercantil. Es va estudiar el cas i després de recollir les evidències del frau gràcies a la col · laboració del treballador la Secretaria de Jurídica redactar la denúncia per reclamació de quantitats.
La obvietat de la situació il · legal era tal que l’empresa, A Plus Field Marketing SL, no ha pogut sinó accedir a la reclamació, pagant el total requerit pel treballador.

En el segon cas, l’empresa GINOS, amb la qual el sindicat té obert conflicte sindical per l’acomiadament d’un company i la imposició de l’anomenat «Desafío 2013«, va sancionar a un dels membres de la secció sindical al · legant que un dia no es presentà en el seu lloc de treball i un altre va rebre queixes de clients, suposen respectivament una falta greu i una altra lleu.
La consideració del sindicat és que el dia que el treballador es va absentar va ser perquè se li fa treballar en torns fora del que marca el conveni, de manera unilateral, impossibilitant la conciliació de vida laboral i familiar, i que la segona falta és una excusa més per reprimir la secció sindical que a més pateix un defecte de forma ja que es va comunicar més de 10 dies després dels fets, de manera que la sanció hauria prescrit.
S’ha presentat la petició al SMAC, esperant que l’empresa atengui a raons o es prepara per més accions legals i més acció directa, com la que ja està exercint aquest sindicat i molts de la resta de la Confederació, perquè si ens toquen a un / a ens toquen a tots / es.

 

-Secretaria Jurídica CNT-AIT Barcelona-

Tags: , , ,

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.