Et trobes aquí: Inici >> Acció social >> Comunicat de la CNT-AIT de Barcelona davant el desallotjament de l’espai d’acollida de persones refugiades «Llotja Mukhayyam»

Comunicat de la CNT-AIT de Barcelona davant el desallotjament de l’espai d’acollida de persones refugiades «Llotja Mukhayyam»

El passat 1r de Maig, durant el transcurs de la manifestació llibertària de la tarda, es va ocupar un edifici abandonat a la Plaça Verònica del districte de Ciutat Vella, a poc més de 300 metres de distància del nostre sindicat. El propòsit de l’ocupació era destinar l’edifici a l’acollida de persones refugiades i migrants, fent efectiva la solidaritat que tan poques vegades es posa realment en pràctica.

Aquest matí ens hem despertat amb els Mossos d’Esquadra prenent el barri per a desallotjar la recentment ocupada «Llotja Mukhayyam» i tirant per terra un projecte tant interessant com necessari.

Hem pogut comprovar un cop més la fastigosa hipocresia de les institucions que ens governen, les quals no dubten en cultivar un discurs favorable a les refugiades al mateix temps que reprimeixen les poques iniciatives que pretenen teixir xarxes reals de solidaritat entre pobles. No ens enganyem, no esperem res de les institucions. En aquest cas, tant la Generalitat com ara l’Ajuntament de Barcelona se’ns han volgut presentar en nombroses ocasions com «eines del canvi». No obstant això, a la pràctica, poques coses els diferencien dels seus predecessors.

Les anarquistes sempre hem tingut clar que el poder polític, sigui del color que sigui, està confrontat amb els interessos de la classe treballadora. Per això, des de la CNT-AIT de Barcelona volem manifestar la nostra solidaritat amb el projecte de la «Llotja Mukhayyam» i el nostre més enèrgic rebuig al desallotjament, ordenat per la Generalitat i executat pels Mossos d’Esquadra amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la seva Guàrdia Urbana.

Ni murs ni fronteres, solidaritat obrera!

[CAST] Comunicado de la CNT-AIT de Barcelona ante el desalojo del espacio de acogida para refugiados «Llotja Mukhayyam»

El pasado 1 de mayo, durante el transcurso de la manifestación libertaria de la trade, se ocupó un edificio abandonado en la Plaça Verònica del distrito de Ciutat Vella, a escasos 400m de la sede de nuestro sindicato. El propósito de la ocupación no era otro que destinar el edificio a la acogida de personas refugiadas y migrantes, haciendo efectiva la tan cacareada solidaridad pero que tan pocas veces se pone en práctica.

Esta mañana nos hemos despertado con los Mossos d’Esquadra tomando el barrio para desalojar la recién ocupada «Llotja Mukhayyam» y tirando por tierra un proyecto tan interesante como necesario.

Hemos podido comprobar una vez más la asquerosa hipocresía de las instituciones que nos gobiernan, las cuales no dudan en cultivar un discurso en favor de los refugiados mientras reprimen las pocas iniciativas que pretenden tejer lazos reales de solidaridad entre pueblos. No no engañemos, nada podemos esperar de las instituciones. En este caso, tanto la Generalitat como el Ayuntamiento de Barcelona se nos han querido presentar en numerosas ocasiones como «herramientas de cambio». Sin embargo, en la práctica, poco o nada los diferencia de sus predecesores.

Los anarquistas siempre tuvimos claro que el poder político, sea cual sea su color, está enfrentado con los intereses de la clase trabajadora. Por ello, desde la CNT-AIT de Barcelona queremos manifestar nuestra firme solidaridad con el proyecto de la «Llotja Mukhayyam» y nuestra más enérgica repulsa al desalojo, ordenado por la Generalitat de Catalunya y ejecutado por los Mossos d’Esquadra con la colaboración del Ayuntamiento de Barcelona y su Guardia Urbana.

Ni muros ni fronteras, solidaridad obrera.

Tags: , , , , ,

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.