Et trobes aquí: Inici >> Acció Sindical, Acció social >> El bus combatiu recorre Barcelona visibilitzant alguns dels conflictes laborals i socials a la ciutat i cridant a la jornada de lluita i vaga del 31 O

El bus combatiu recorre Barcelona visibilitzant alguns dels conflictes laborals i socials a la ciutat i cridant a la jornada de lluita i vaga del 31 O

A les nou del matí del passat 26 d´octubre, més d´ una cinquantena de militants de CNT, CGT  i de la Comisió Laboral de Nou Barris, han sortit en un bus des de la Plaça Ramón Berenguer  a la Via Laietana de Barcelona per recórrer diferents punts de la ciutat i visibilitzar alguns dels conflictes sindicals que aquestes organitzacions mantenen amb diferents empreses, així com algunes de les problemàtiques socials que actualment patim com a ciutadans.

 

En un bus combatiu ataviat amb banderes de CNT i CGT, i pancartes cridant a la lluita i a la vaga general a Barcelona ciutat del proper 31 O que aquestes organitzacions convoquen juntament amb el sindicat COS i la Coordinadora Laboral i de Suport Mutu 15 M, més de cinquanta militants de CNT i CGT  i membres d´ assemblees de barri  s´han disposat a recórrer bona part de la ciutat de Barcelona, amb un missatge clar: “sobren els motius, vaga general”. Amb aquest acte itinerant s´han visibilitzat alguns d´aquests motius, tant sindicals com socials, efectuant diferents parades durant el recorregut.

Així, el bus combatiu ha efectuat parades a les portes d´empreses com ara Novartis, el Racc, la pizzeria BDN o Qualytel.  A totes elles, s´han repartit octavetes i s´ha exposat per megafonia quina és la situació amb cada una, , aconseguint arribar tant als i les treballadors/es de les diferents empreses com als ciutadans i ciutadanes que s´apropaven.

En quant a conflictes socials, s´ha optat per visibilitzar la situació de desmantellament de la sanitat pública visitant diferents centres com ara el CAP Guineueta, l´hospital Sant Pau o el Clínic. En aquests punts el bus combatiu ha estat rebut per treballadors dels diferents centres, que han donat suport  a l´acte. Tampoc s´ha deixat de banda una problemàtica que cada dia afecta més famílies, els desnonaments. Aprofitant altra de les parades del bus, aquesta a Ciutat Meridiana, s´han penjat dues pancartes d´un pont damunt l´autopista, evidenciant aquesta realitat.

Per denunciar la situació, tant social com econòmica, que tenim a sobre,  també s´ha efectuat una parada a la Delegació de Govern del carrer Mallorca. S´han aprofitat algunes peces del cançoner popular, això sí, amb algunes modificacions a les lletres, per assenyalar els veritables culpables d´això que en diuen crisi.

Cal assenyalar que el bus combatiu ha estat molt ben rebut a totes les parades, tant per treballadors  i treballadores de les empreses visitades, com per ciutadans i ciutadanes, que també han donat mostres de recolzament a aquesta iniciativa durant els desplaçaments del bus per la ciutat.

ENS SOBREN ELS MOTIUS: VAGA GENERAL. NI UN PAS ENRERE!

Tags: , ,

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.