Et trobes aquí: Inici >> Acció Sindical >> Jornada de Vaga General a la ciutat de Barcelona el 31 d´octubre

Jornada de Vaga General a la ciutat de Barcelona el 31 d´octubre

Durant la jornada de Vaga General que el sindicat CNT de Barcelona va convocar en aquesta ciutat el 31 d´octubre, una dotzena de militants  van concentrar-se a diferents piquets  durant el matí abans de dirigir-se cap a la Plaça de Catalunya, al centre de Barcelona. Aquí va formar part del Piquet Central conjuntament amb altres sindicats i col•lectius socials, que va recórrer alguns comerços propers a la plaça fins que davant la possibilitat de càrregues policials aquest sindicat va decidir desconvocar. La jornada va continuar a la tarda amb una manifestació, també conjunta, que va començar a l´Arc de Triomf i va acabar als Jardinets de Gràcia, passant previament per la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Al llarg del matí un piquet del sindicat CNT va recórrer diferents punts de la ciutat. El primer d´ells va ser la residència d´estudiants Melon District situada a la Avinguda del Paral•lel. La CNT manté un conflicte amb aquesta empresa des de que, al juliol, dues companyes van ser acomiadades. Durant aproximadament una hora i mitja, una dotzena de militants del sindicat van informar del conflicte davant les portes d´aquesta empresa.A les deu del matí, el piquet es va concentrar a l´interior del supermercat Mercadona, situat al carrer Calabria. La CNT manté un conflicte amb aquesta cadena de supermercats amb fronts oberts a diferents localitats. El piquet va acabar a les portes del supermercat durant una hora més. Es va informar els clients del supermercat de la realitat que viuen els treballadors de Mercadona corejant consignes com ara “Mercadona acosa y despide”.

Després d´aproximadament una hora, el piquet es va dirigir cap a la Plaça de Catalunya, al Piquet Central convocat conjuntament amb altres organitzacions i moviments socials. Aquest acte va arreplegar uns 300 treballadors que a les dotze del migdia van mobilitzar-se per diferents punts al voltant de la Plaça de Catalunya. Com a primer punt es va aconseguir arribar  a El Triangle, tot i que no va ser possible anar a la Fnac d´aquest centre comercial, que era l´objectiu. Aquesta primera parada del Piquet Central va ser en resposta a les amenaces que els treballadors d´aquesta empresa havien rebut per part d´aquesta el dia anterior, per evitar que secundessin la vaga.
A continuació, el grup va repetir l´acció  a la tenda d´Apple situada a la cantonada de Passeig de Gràcia: es van corejar consignes anticapitalistes, es va cridar a la vaga general i al cap d´uns deu minuts, el piquet va abandonar la concentració.

Davant la possibilitat de càrregues policials a l’altura del Zara al Passeig de Gràcia, fruit de l’evolució que estava tenint l´acte, aquest sindicat decidí sortir-se’n.
Durant tota la jornada, un piquet del qual formaven part treballadors del taxi membres de CNT Barcelona, així com d´altres organitzacions  d´aquest sector,  va concentrar-se a la Terminals 1 i 2 de l´Aeroport.  Els taxistes en vaga ja fa temps que manifesten el seu total rebuig al sistema de torns imposat per l´Institut Metropolità del Taxi sense haver respectat els torns elegits en votació prèvia.A la tarda, unes 3000 persones van marxar des de l’Arc de Triomf fins als Jardinets de Gràcia, sota el lema NI UN PAS ENRERE! A la marxa hi van participar blocs de CNT, CGT, COS, i de la Comissió Laboral i Suport Mutu del 15 M. Els manifestants van recórrer els carrers del centre de Barcelona corejant consignes en contra de les polítiques del govern i a favor de la mobilització obrera. En passar per la seu de CDC, es van escoltar nombrosos crits en contra de les retallades en sanitat, educació i serveis públics. En arribar a Jardinets de Gràcia, els convocants van llegir un manifest. Després d’això es va desconvocar la manifestació.

Tags: ,

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.